Mossan är för det mesta bara vacker att se på i skogen. I trädgården vill man ju inte ha den, därför kan du använda en ejektorflaska för att få bort den.

Mossa GTI eller Järnsulfat Turbo fixar biffen för det mesta. Medlet kommer att döda mossan och ge gräset en chans till att få överhanden. Med rätt utrustning går det lekande lätt.

spridare

Så tar ejektorflaskan död på mossan

Det fungerar lite som en trädgårdsspruta. Med vattenslangen påkopplad kan man kontrollera spridningen va medlet. En vanlig spridarramp kan inte mäta sig med detta.

Den medföljande dunken har en automatisk blandning. När man väl är redo är det bara att börja behandla.

Då det finns mossa på taket så kan man köra med tak GTI eller den urstarka Takrent Turbo som avdödar all påväxt

Om man vill så kan man använda GTI och Takrent Turbo på taket. Till detta köper man en särkild blandning för tak. Men man får jobba lite annorlunda.

Man gör klokt i att skrapa bort den synliga mossan. Sedan kan man spola med vatten för att få bort lösa bitar. Om det fastnar i rännan får man göra rent den.

Med Tak GTI tar man bort den mossa som är kvar. Man låter medlet verka.

Det finns en plan B också. Använd mycket av Bensaltensid eller Takrent Turbo. järnsulfatspridare Om några månader har mossan regnat bort.

Spara ejektorflaskan. Sprayflaskan är dyr och kan återanvändas. Man kan göra egna blandningar med järnsulfat. Järnsulfat är billigare än Mossa GTI. För tak kan man fylla på med Bensaltensid (Bensalkonklorid) eller Fulstopp.

Om du vill spara pengar då ska du köpa ejektorflaskor på nätet.

Via allt-fraktfritt.seDe säljer bensaltensid och mycket annat. Allt är fraktfritt.De säljer också egna produkter.

Då är billigare för man beställer direkt från tillverkaren. Det brukar betyda bättre medel dessutom. Om man har för lågt vattentryck blir blandningen fel. Har man då lite starkare blandning så funkar det ändå = fler nöjda kunder för allt-fraktfritt.

Gör det själv eller be om hjälp

Tanken med ejektorflaskor och dunkar med färdigt mossmedel är att man ska kunna utföra arbetet själv. Om man ska upp på taket så måste man skydda sig. För Takbehandling alltid ett munskydd, takmedlen har bensalkonklorid som aktiv ingrediens och den är starkt irriterande i halsen samt gör blad på växter vita (plasta över vid behov).

Man bestämmer ju själv om man behöver hjälp. Ännu dyrare blir det med proffs.

Allt avgörs av hur stor budget man har. Oavsett vad man väljer så måste ju mossan bort.