Att brygga eget öl är faktiskt inte så svårt om man bara har en spis och en ugn så ordnar sig resten.

Kan man brygga utan bryggsocker?

Att vara förberedd är viktigt

Det är viktigt att man vet vad man gör. Det har ingen betydelse vad det handlar om. Om man inte vet vad man gör så kan det gå illa.

Ha ordning och reda på det du gör.

Brygga öl

Bryggsocker fungerar bättre vid jäsning. Men nu ska du inte gå och köpa dextros i butiken istället för den verkliga varan. Du måste välja rätt grejor.

Sockret ger alkohol. Om man vill ha starköl så är det mer socker och jäst som gäller. För att maximera alkoholen häller man i sockret sist.

Många säger att malt är mer naturligt. hembryggning Och det är klart, det finns en risk för att man häller på med för mycket varpå man får en cidersmak eller för hög alkoholhalt som kanske inte är helt lyckad.

Det är inte ovanligt att ölet blir tunnare med sockret. Om man provar sig fram minskar riskerna.

köpa

Handla dextrosen online för bästa pris

Se till att bunkra upp med ingredienserna långt innan. På nätet kan du handla allt till bra priser. på hembryggning.se) som är till för ölproduktion. Spara pengar och handla online.

När du ändå är på nätet så kan du också få en hel del tips och råd från folk i forum som också brygger eget öl och som gärna delar med sig av erfarenheter och insikter som de har samlat under årens lopp.