I vissa jobb kan man använda samma maskin flera gånger. Man kan inte tillämpa samma princip när det gäller tabletter, dock.

Om tabletterna blandas ihop från tidigare batch blir det katastrof. Om du ska använda en tablettmaskin måste du hålla styr på ingredienserna.

När du gör tabletter ska du tänka på det här

Innan processen med att tillverka tabletter kan börja måste du se över din arbetsstation. Större produktioner kan behöva en lista.

Här kan man passa på att se över om det finns material som fattas. Din tablettmaskin får inte innehåller några rester. Ytor ska vara fria från medel och damm från tidigare produktion.

Ta en ingrediens åt gången. Att jobba metodiskt minskar riskerna. Tänk på att producera rätt antal volymer från början. Det är för att utesluta att du blandar ihop tabletterna.

När du är klar ska du tvätta alla maskiner, även de som inte använts. Det kallas GMP, Good Manufacturing Practice (god tillverkningssed), och fungerar. Det hindar att misstag uppstår. Om du vill vara på den säkra sidan kan du även prova att journalföra det.

Dessa verktyg behöver du till produktionen

Det är viktigt att alla verktyg är rena innan tillverkningen av tabletter kan börja. Men man får inte glömma bort att människor som ser över processen också är en form av verktyg. Om jobbet ska bli säkert utfört måste du våra korrekt klädd.

Linne är ett material som är lätt att hålla rent. Alla som jobbar vid tablettmaskinEN måste använda korrekt klädsel. Kroppsdelar bör täckas av arbetskläderna. Du måste göra handtvätt till en rutin. Det minskar spridningen av virus.

Efter passet kan man bara slänga in kläderna i tvätten. Om du ska producera fler tabletter kan du byta kläder. Du kanske inte alltid kan tvätta. Vissa tvättmedel är farliga att använda då de stannar kvar på kläderna.

Förutom rena kläder så är det också viktigt med skyddsutrustning för personal. Du måste kunna manövrera fingrarna på ett bra sätt. De skyddar både den som tillverkar tabletterna och själva tabletten.

Tänk på att använda rätt skor. mikrokristallin
Men det är inte bara för tablettmaskinENS skull. Välj rätt skor som ger dig bra skydd och support.

Dessa droger är känsliga

filmdragerade

Vissa mediciner kan vara extra känsliga. Det kan hända om man använder cytotoxic. Då måste du skydda dig.