Låt oss reda ut att druvsocker och normalt socker är två vitt skilda produkter. Du kanske har hört talas om en glukos som kallas dextros, det är druvsocker. Glukos sägs vara en enkel sockerart, så om du ser dess kemiska formel C6H12O6 så vet du att det är dextros. En av många fördelar med dextros är att det ger en direkt energikick jämfört med att äta något sött godis. Du vet säkert redan att de som tränar mycket gärna tar en dos dextros innan träningen.

När man behöver mer ork snabbt, testa druvsocker.

bryggsocker

Ibland så behöver man energi som inte tycks finnas där. Visst har det hänt dig också att energin tagit slut eller inte räcker till ibland, speciellt kanske inför ett träningspass eller motionsrunda. Då kanske räddningen kan komma i form av druvsocker istället för godis eller en massa mat..

Det är bra att veta skillnaden mellan bukfyllnad och energikick. Det är inga problem att återställa sockerbalansen utan kakor, ett litet piller dextros är allt som behövs.

Skulle man inte lika gärna inta vindruvor utifall man vill erhålla dextros i sig?

Om du inte hittar ditt druvsocker, ta dig raskt till en vingård och stoppa i dig vindruvor. Om vi fördjupar oss i ämnet koncentration så förlorar druvan klart jämfört med ett litet piller. Druvsockret skapas genom fotosyntes och det är fullkomligt naturligt. Om man vill påverka sitt blodsocker på ett naturligt sätt så är detta ett bra val.

För många så är den stora fördelen med att köpa glukos i en behändig förpackning att man kan använda sig av sockret på ett så smidigt sätt. Det blir ju lite svårare att ta med sig vindruvor i träningsväskan eller i handväskan för att ha redo då man får lågt blodsocker. Prova att ta ett par tre teskedar pulver i din vattenflaska till nästa träningspass.

Druvsocker i stora eller mindre mängder köper man enkelt från någon e handel.

Det är inte så svårt att hitta bra druvsockerprodukter. Om du vill druvsocker köpa kan en webbutik vara din bästa leverantör. Exempelvis kan enkilospåsar vara ett bra alternativ.

Lägg upp ett lager med flera påsar. Har du tänkt dig att passa på med träning eller andra fysiska aktiviteter på semestern kan en eller flera påsar i bagaget vara en bra idé.