Tryckeriet kan ta god tid på sig att göra nya etiketter. Då är det mer ekonomiskt att arbeta med etiketter på rulle. Det går att trycka en mängd olika etiketter.

Enkelt betyder inte att det ser amatörmässigt ut

etiketter

Det som förvånar många är att man faktiskt kan skriva ut etiketter med egen maskin och få ett perfekt resultat. Du gör ett gott intryck om dina etiketter har en streckkod. Det behöver inte vara svårt. Alla har nytta av att lära sig detta.

Upptäckt hur roligt det är med etiketter på rulle

Med rätt utrustningen blir dina etiketter på rulle perfekta. Det finns etiketter i olika prisklasser. Använd dem där det passar dig.

Det kan ta tid att fästa produkterna. Det här kan göras manuellt eller med en maskin som är till för detta syfte. De flesta etiketter är enkla att applicera. Men du får inte skymma streckkodEN.

Så får du rätt etiketter

När man ska etikettera flaskor så gäller det ju att etiketten inte snabbt åker av då det tas i flaskan. Man måste alltså välja rätt typ av etiketter på rulle. Det är viktigt att etiketten inte ramlar av efter ett tag.

Då man ska skriva ut etiketter till flaskor så ska man också tänka på formen. Andra föremål kanske har en plattare yta? Det är viktigt att du tänker på hur du placerar etiketten. Behåll läsbarheten genom att sätta etiketten på rätt sätt.

Tryck själv

Du måste svara på den frågan först. En del företag kan lätt klara sina egna etiketter med en bra maskin och minimal grafisk kunskap. En designer kan också göra det.

Men det är ofta en fördel att göra tillverkningen av dessa själv. Hos allt-fraktfritt.se hittar du allt du behöver för att lyckas.se och en Epson7500G etikettfärgskrivare så kan man skriva ut olika språk på samma etikettrulle. etiketter till skrivare Det är ingenting som tryckerierna kan göra.

Om du inte behöver så avancerad design finns Brother P-touch termoetikettskrivare. Med den medföljande programvaran kan du skriva ut från Excel.

Epson7500G kan dessutom skriva ut med en högre upplösning än ett tryckeri. Det mesta går att tryckas.

Det öppnar upp en helt ny värld av flexibilitet. Du kan få mycket billigare pris per etikett.

Men ibland så är det förstås så att man kan behöva ett tryckeri. Om det rör sig om en mer komplicerad produktion, tryck på metalliska etiketter eller enorma volymer så kan det vara klokt att ta hjälpen.

Man kanske inte har tid heller. Då kan tryckeriets kostnader vara rimliga. Att märka själv kan ändå löna sig. Du kapar priset då du slipper mellanhandeln.