Detta vill du inte vara utan. Att ha basvaror hemma är mycket viktigt. Faktum är att bikarbonatet även kan vara bra att ha i badrumsskåpet då det inte bara är hälsosamt för kroppen utan också bra för städning.

bakpulver

Kanske visste du inte att bikarbonat är en form av salt. Men det ska inte blanda ihop med natriumkarbonat.se, där finns båda sorterna i livsmedelskvalitet.

Det är vitt salt som inte löses på en gång i vatten. Nu ska vi fördjupa oss i vad man kan använda bikarbonatet till.

Få bättre hälsa med bikarbonat

Du vet väl att bikarbonat är bra mot halsbränna? Magsyran har ett lågt PH-värde. natriumbikarbonat Den måste ha det för att göra sitt jobb. Huskurerna är många.

Blanda en tesked bikarbonatet i vatten och drick. Gör detta innan du äter och inte efter så att du inte stör matsmältningsprocessen som behöver syran. Du kan använda natriumvätekarbonat till väldigt mycket.

Må bättre när det är rent

Bara det är rent i kök och badrum. Du tar bort bakterier enkelt med bikarbonat.

Andra typer av fläckar går lika bra att ta bort. Detta är en mycket effektiv metod. Vi rekommenderar att du köper storpack.

Kan man säga att bikarbonat och bakpulver är samma sak?

Till stora delar är det samma. I bakpulvret hittar du natriumbikarbonat, stärkelse och syra. Det är lite svagare.

Du kan använda mindre bikarbonatet än bakpulver för att uppnå samma resultat. Om det står 2 teskedar bakpulver så räcker det med 1 tesked bikarbonat för samma jäsningseffekt.

Men bikarbonatet kräver en syrlig ingrediens. Det kan vara filmjölk eller juice. Men du kan också ta det säkra före det osäkra och använda bakpulver.