Visst är smak och arom viktiga då man tänker göra sitt eget snus, men det behövs diverse viktiga ingredienser också. När man gör eget snus är det förutom tobaken glycerin som ger pricken över i med förbättrad smak och längre hållbarhet. Ditt snus konserveras på ett bra sätt av glycerinet och får samtidigt en del sötma.

Kan man märka skillnad på glycerin samt glycerol?

Både glycerin och ordet glycerol används om samma produkt. Vill du vara helt säker på att det är samma produkt? Vi lovar, det är samma produkt. Glycerol kallades tidigare för Glycerin.

vegetabiliskt

Glycerin kan om du vill kolla var mycket söt och tung, dessutom är den väldigt trögflytande och kokar bara vid hög temperatur. Det är glycerinet som ger ett vin dess fyllighet.

Glycerol avdunstar inte på grund av dess fuktbevarande egenskaper. Utmärkt att hälla i vattenlås och vattenlås för golvbrunnar för att hindra kontakt med luft eller att dålig lukt kan passera fritt ut i rummet.

Glycerol går att lösa upp i vatten och alkohol men det är inte lösligt i olja. På samma sätt som glycerin har fuktighetsbevarande egenskaper vid snustillverkning används samma egenskaper för många hudvårdsprodukter.

Glycerol har en svag sötma och ger fyllighet till många viner. I många oljor och fetter används den som en tillsats.

Vid all snustillverkning eller överhuvudtaget alla livsmedel är det mycket viktigt att bara använda glycerol som är godkänd för livsmedelstillverkning. Den glycerol som är producerad för gummibearbetning är exempelvis direkt skadlig att förtära.

Dock när du har korrekt typ av glycerin är det ingen fara.

Om du vill kolla kan du snabbt se att glycerolen finns i väldigt mycket produkter för hygien. Att glycerol även har bakteriehämmande egenskaper utnyttjas till fullo exempelvis i munvatten. I början på denna artikel när vi diskuterade hemmatillverkning av snus påvisade vi att glycerin inte bara ger ökad hållbarhet utan också förbättrar fuktbalansen.
Rätt mängd och rätt glycerinpreparat är viktigt när man blandar sitt eget snus. För att hitta den bästa balansen och smaken kanske du måste prova olika recept. Nu är det inte läge att chansa. Har man inte gjort eget snus förr så bör man först och främst se till att få ett bra och välbeprövat recept som man kan lita på.

När det är tid för för dig att köpa glycerol ska du leta prisbild online till att börja med

Glycerin hittar du bland annat på Tradera och Prisad. Varierande storlekar från små till riktigt stora hittar du på allt-fraktfritt.se och hembryggning.se. Allt-fraktfritt har förpackningar upp till 1 350 kg i 1 000 liters IBC pallcontainers.

På detta vis så får du rätt produkt hemskickad så att du har den då du är redo för snustillverkningen. Planera alltid så du inte köper för liten mängd. köpa glycerol billigt Som du har sett är detta inte en produkt som bara lämpar sig för snustillverkning. En variant kan vara att läsa hur man gör slime eller såpbubblor. Snus och Slime vilken kombination!