Du kanske icke har hört ordet askorbinsyra så ofta men du vet troligen vad C-vitamin är. Det är två likadana saker och avsevärt viktiga för att vi människor ska uppleva välmående. Askorbinsyran är en organisk syra och även en antioxidant. Dock räknas det inte som detsamma som citronsyra.

Den som har god koll på vitaminer är medveten om att C-vitaminet är väldigt betydelsefullt. Det har en antioxidativ effekt på andra ämnen som kan finnas i kroppen och som kan vara skadliga. Den som vet med sig ej äta tillräckligt med frukt som består av syran kan med fördel nyttja kosttillskott.

Känner du till det här om askorbinsyra?

Det finns otroliga mängder information om askorbinsyra. Sedan 1940-talet har ordet funnits I vårt svenska språk men massor väljer likväl att säga C-vitamin. Vi vill gärna icke drabbas av C-vitaminbrist därför att det här kan leda till exempelvis farliga sjukdomar samt skörbjugg. mest c vitamin Vår hud behöver askorbinsyran för att kunna bygga upp kollagen som finns i bindväven.

Beklagligtvis är icke jämt C-vitamin räddaren mot förkylning. Dock kan C-vitamin ha positiva effekter men man kan inte hoppas på mirakel.

Flera uppvärmningar av mat som innehåller askorbinsyra innebär att ämnet bryts ner. Således bör maten inte värmas allt för många gåmger.

Om du har problem med grönt hår så kan du askorbinsyra köpa för att bleka det till vanlig färg igen. Det här brukar kunna skänka mycket bra resultat.

Det finns även vissa risker med C-vitamin

Det är farligt att ej få i sig nog med vitamin C. Skörbjuggen är icke vanligt förekommande i Sverige där vi trots allt har god tillgång till frukt såväl som till matvaror som har tillsatser av viktiga vitaminer. Dock är en brist ingenting man vill sträva efter.

Man bör icke överdosera, men skulle det hända så försvinner överskott med urinen eftersom syran är vattenlöslig. För mycket C-vitamin kan till exempel öka risken för njursten. Det handlar sällan om att man ätit en frukt om dagen utan man ska vara tvungen att stoppa I sig betydligt mer.

År 2006 så uppmärksammades nyheten om att det kunde uppstå en riskfull reaktion mellan askorbinsyra samt e 211 som är natriumbensonat. Det här är ett ämne som finns i läsk så det kan vara förståndigt att välja livsmedelsprodukter som ej kombinerar dessa två ämnen. Ännu så forskas det avsevärt kring C-vitamin och allt pekar på C-vitamin är livsviktigt.

mest

Köp askorbinsyra I fysisk affär alternativt på webben

I vanliga matbutiker kan man handla askorbinsyra. Den finns i hyllan med kryddor. Flertal väljer bort frukten alternativt minskar på den och kompenserar med c-vitmin oralt I pulverform.